Tattooshop Patrem Filia

Patrem Filia Blog - Tatoeages, Piercings & PMU

25 Jan 2024

Patrem Filia, De Body art studio van de Kempen

Centraal gelegen in de Nederlandse en Belgische Kempen vindt je Patrem Filia in Retie.

De Kempen (vroeger Kempenland of Toxandrië genoemd) is een zanderige streek in het noordoosten van België en in de Nederlandse provincie Noord-Brabant, ten zuiden van de lijn Eindhoven-Tilburg.

De Brabantse Kempen (afgekort: Kempen of Kempenland) is een streek in het zuidoosten van de Nederlandse provincie Noord-Brabant en vormt als Nederlandse substreek samen met nog een aantal Vlaamse substreken de Kempen. Geografisch gezien is de naamgeving incorrect, aangezien het gebied zich uitstrekt tot aan een, in verhouding, zeer kleine grensstrook in de Limburgse gemeente Weert en wordt om deze reden in sommige gevallen ook wel de Nederlandse Kempen genoemd.

 

24 Jan 2024

Werkt een daith piercing tegen migraine en (spannings)hoofdpijn?

Een daith piercing is een piercing in de binnenste 'plooi' van je oor, wat ook kraakbeen bevat.

Tot zo'n tien jaar geleden was dit enkel een cosmetisch accessoire, maar in de loop van de tijd bleek dat de piercing een kalmerend effect zou hebben op ons lichaam.

Hoe? De daith zou de 'nervus vagus' voeden en stimuleren: een zeer belangrijke zenuw die betrokken is bij het reguleren van de stressrespons van het lichaam, én die ons helpt uit de fight or flight-modus te komen.

Individuele aandoeningen aanpakken is onmogelijk, want een daith piercing werkt niet klachtspecifiek. Het brengt je zenuwstelsel in ruststand, wat ervoor zorgt dat je lichaam de kans krijgt om te genezen. De meest voorkomende klacht van mensen die bij ons komen voor een daith piercing is migraine, maar het blijkt ook effectief als steuntje in de rug bij onder meer spanning, angst, depressiviteit, misselijkheid, IBS (prikkelbare darmsyndroom), fibromyalgie, CVS (chronisch vermoeidheidssyndroom) en PTSS (posttraumatische stressstoornis).

WhatsApp