Tattooshop Patrem Filia
Werkt een daith piercing tegen migraine en (spannings)hoofdpijn?
24 Jan 2024

Werkt een daith piercing tegen migraine en (spannings)hoofdpijn?

Een daith piercing is een piercing in de binnenste 'plooi' van je oor, wat ook kraakbeen bevat.

Tot zo'n tien jaar geleden was dit enkel een cosmetisch accessoire, maar in de loop van de tijd bleek dat de piercing een kalmerend effect zou hebben op ons lichaam.

Hoe? De daith zou de 'nervus vagus' voeden en stimuleren: een zeer belangrijke zenuw die betrokken is bij het reguleren van de stressrespons van het lichaam, én die ons helpt uit de fight or flight-modus te komen.

Individuele aandoeningen aanpakken is onmogelijk, want een daith piercing werkt niet klachtspecifiek. Het brengt je zenuwstelsel in ruststand, wat ervoor zorgt dat je lichaam de kans krijgt om te genezen. De meest voorkomende klacht van mensen die bij ons komen voor een daith piercing is migraine, maar het blijkt ook effectief als steuntje in de rug bij onder meer spanning, angst, depressiviteit, misselijkheid, IBS (prikkelbare darmsyndroom), fibromyalgie, CVS (chronisch vermoeidheidssyndroom) en PTSS (posttraumatische stressstoornis).

Tracey Perkins, die onder meer Daith-klinieken in Denemarken, Nederland en het Verenigd Koninkrijk heeft, deed de afgelopen vijf jaar samen met artsen van de London Migraine Clinic onderzoek naar het effect van het stimuleren van de nervus vagus, en dus de daith piercing, tegen migraine. De belangrijkste outcome? Zo'n 88% merkte na twee tot vier maanden enige verbetering in hun migraine, waarbij 72% zelfs aangaf dat ze vrijwel géén migraine meer hadden.

Conclusie:

Als je veelvuldig last hebt is het het proberen waard, baat het niet, dan schaadt het niet.

WhatsApp